o wszystkim (Reklama: listwy led ,Marc O'Polo/ Royal Collection , Unlock bb5 )

Na saniach jechało osiem osób: Teodor Mahler i Maria le Garde leżeli w środku, pozostali zaś siedzieli trójkami po obu stronach sań. Kiedy traktor ruszył, naciągnęliśmy na siebie plandekę, próbując choć w ten sposób ochronić się przed wichrem. W pewnym momencie Jackstraw pochylił się nade mną i uderzył mnie lekko w ramię przedmiotem, który trzymał w ręku. Wyciągnąłem dłoń. Portfel Corazziniego szepnął. Wypadł mu z kieszeni, kiedy Zagero go znokautował. Nie zauważył tego. Podniosłem go, gdy Smallwood kazał nam usiąść na śniegu. Zdjąłem rękawice, otworzyłem portfel i w nikłym świetle latarki zbadałem jego zawartość. Naturalnie stało się to przedtem, zanim Smallwood zainstalował reflektor. Portfel przekonał nas jeszcze raz o tym, w jak doskonały sposób obaj mordercy przygotowali swoją akcję. Oczywiście, wszystkie dokumenty były fałszywe, ale gdybym wiedział, jaką rolę spełnia Corazzini, czy mógłbym sądzić widząc na portfelu inicjały N.C., bilety wizytowe na nazwisko Nicholasa Corazziniego z adresem jego firmy w stanie Indiana oraz czeki „American Express” podpisane w górnym lewym rogu że nazywa się on inaczej?

(Reklama: , praca bytom , praca słupsk )