o wszystkim (Reklama: tworzenie stron internetowych ,reklama świetlna , Szkolenia )
Portfel dał nam wreszcie, niestety zbyt późno, klucz do rozwiązania wielu spraw: przede wszystkim poznaliśmy przyczynę przymusowego lądowania oraz przyczynę napadu, którego ofiarą stałem się poprzedniego wieczora. W jednej z przegródek znajdował się gazetowy wycinek, który znalazłem przy zwłokach pułkownika Harrisona. Odczytałem go głośno. Artykuł był krótki. Było to sprawozdanie z katastrofy kolejowej, która wydarzyła się w Elizabeth w stanie New Jersey. Pociąg podmiejski spadł z mostu do zatoki Newark. Zginęły dziesiątki podróżnych. O tym wiedziałem. Nie był to jednak artykuł zamykający sprawę. Reporter podawał tylko, że istnieją przypuszczenia, iż w pociągu znajdował się wysłannik zakładów produkujących urządzenia elektroniczne, wiozący ze sobą jakieś tajne urządzenie. Wysłannik ten rzekomo zginął w czasie katastrofy. To było wszystko, co przeczytałem. W notatce nie podawano, czy odnaleziono przedmiot, który wiózł ów wysłannik, jak również nie stwierdzono autorytatywnie, czy przedmiot ten znajdował się w pociągu. Konkluzje mogłem wyciągnąć sam. Wszyscy milczeliśmy.

(Reklama: Marmur , Zabrze , Czyszczenie wykładzin Poznań )