o wszystkim (Reklama: tarot ,gotowe projekty domów , kontenery )
Ciszę przerwał Jackstraw: No, to nareszcie wiemy, dlaczego uderzono pana w głowę. Uderzono? spytał Zagero. Kiedy…? Przedwczoraj wyjaśniłem. Pamięta pan, powiedziałem, że uderzyłem się o rurę w traktorze. Opisałem mu, gdzie i w jaki sposób znalazłem, a potem straciłem wycinek gazety. Ale czy sprawy potoczyłyby się inaczej, gdyby pan przeczytał ten wycinek? dopytywał się Zagero. Naturalnie! powiedziałem zaczepnie. Głos mój stał się agresywny, prawie złośliwy, ale była to złośliwość pod własnym adresem. Znaleźć wycinek z gazety na temat wypadku, który wydarzył się w tajemniczych okolicznościach, znaleźć ten wycinek przy zwłokach człowieka, który zginął w innym wypadku i w równie tajemniczych okolicznościach to musiałoby wzbudzić ostrożność i podejrzliwość. Hillcrest przekazał mi wiadomość, że na pokładzie samolotu znajdowało się coś tajnego. Mogło to nasunąć przypuszczenie, że coś nie jest w porządku, tym bardziej że znalazłem wycinek w kieszeni wyższego oficera, który prawdopodobnie był kurierem. Przypuszczalnie rozebrałbym wszystko, co znalazłem na pokładzie samolotu i co było większe od pudełka zapałek.

(Reklama: , prezenty , wózki widłowe )