o wszystkim (Reklama: ,, )
Pan nigdy nie zdoła pokonać lodowca, Smallwood, nigdy pan z niego nie zejdzie powiedziałem z przekonaniem. Szukają pana samoloty, okręty. Tysiące ludzi pana szuka. Schwytają pana i powieszą za pięć morderstw. Zobaczymy. Uśmiechnął się zimno. Teraz, gdy nie nosił już okularów w drucianej oprawie, jego oczy były tak samo lodowate, tak samo puste, tak samo bez życia, jak kościelny witraż w pochmurny dzień. Corazzini, gdzie jest pudełko? Doktorze Mason, niech pan mi poda mapę. Chwileczkę! Może pan mi wytłumaczy… Tłumaczenia są dobre dla dzieci. Spieszę się, doktorze. Proszę mi przynieść mapę! Kiedy wróciłem z nią, zobaczyłem Corazziniego siedzącego na saniach i trzymającego na kolanach sakwojaż. Nie było to jednak przenośne radio, lecz walizka Smallwooda. Corazzini otworzył jej zamki, wyjął Biblię, sutannę, położył je obok siebie, a następnie, lekko i ostrożnie, wydobył czarne pudełko podobne do magnetofonu. Po chwili, mimo że w świetle jego latarki zupełnie wyraźnie dojrzałem nazwę „Grundig”, zorientowałem się, iż było to urządzenie przeznaczone do jakichś specjalnych celów. Ktokolwiek oglądałby ten magnetofon, nie znalazłby w nim na pierwszy rzut oka nic podejrzanego, tym bardziej że doskonale pasował do całego bagażu pastora.

(Reklama: , international calling cards , FORUM PRACOWNICZE )