o wszystkim (Reklama: ogłoszenia towarzyskie ,, ac zymes )
W absolutnej ciszy przyglądaliśmy się, jak Corazzini demontuje poszczególne części magnetofonu. Kiedy wreszcie skończył, wyprostował się, wyciągnął antenę, przekręcił dwa guziki i zaczął poruszać skalą, obserwując równocześnie zachowanie się „magicznego oka” tak typowego dla nowoczesnych radioaparatów. Usłyszałem odgłosy dalekich stacji. Kiedy ton w słuchawkach osiągnął maksymalne natężenie, Corazzini spojrzał na wbudowany w aparat kompas alkoholowy, zdjął słuchawki i, zadowolony, powiedział do Smallwooda: Bardzo silnie i bardzo jasno. Zbyt wielkie jednak jest działanie masy traktora na odbiór. Wrócę za kilka minut. Pańska latarka, doktorze! Patrzyłem, jak zabiera aparat i oddala się. Dopiero gdy był jakieś pięćdziesiąt metrów od nas, uświadomiłem sobie, że doskonale musi znać się na nawigacji. Wrócił po kilku minutach. Spojrzał na niewielką tablicę, którą wyjął z aparatu. To na pewno oni. Sygnał jest doskonały. Kierunek dwieście sześćdziesiąt osiem. Dobrze. Smallwood powiedział to bez jakiejkolwiek emocji. Ich opanowane głosy, przeraźliwie beznamiętne, miały w sobie coś nieludzkiego.

(Reklama: , Podgrzewacze wody , Maybach )