o wszystkim (Reklama: Praca Szczecin ,ustka , Bwin )
Doktorze Mason, proszę zaznaczyć naszą pozycję na tej mapie, i to jak najdokładniej. Niech pan idzie do diabła! zawołałem. Oczekiwałem tego. Ale nie jestem ślepy i doskonale zauważyłem, jaki jest pański stosunek do jednej z obecnych tu pań. Zabiję panią Ross. Nie wątpiłem ani przez chwilę, że zrobi to bez wahania. Wykonałem polecenie. Kazał mi przynieść drugą mapę i podał ją Jackstrawowi. Następnie porównał obie. Macie szczęście, są zgodne powiedział. Przez chwilę studiował mapę, wreszcie zwrócił się do Corazziniego: Fiord Kangalak u stóp lodowca Kangalak. Fiord Kangalak! przerwałem. Dlaczego nie wylądowaliście bezpośrednio tam? Można by było wówczas uniknąć tego wszystkiego, co się stało. Kapitan samolotu zasłużył na śmierć stwierdził Smallwood. Na jego twarzy pojawił się znów lodowaty uśmiech. Kazałem mu wylądować na północ od tego fiordu; wiedzieliśmy, że jest tam pięciokilometrowa płaska przestrzeń, doskonale nadająca się do lądowania. Oszukał mnie jednak. Zorientowałem się natychmiast, kiedy na kilka sekund przed wypadkiem spojrzałem na wysokościomierz. Machnął niecierpliwie ręką i zwrócił się do Corazziniego: Tracimy cenny czas. To jakieś sto kilometrów stąd, prawda?

(Reklama: projektowanie stron www , Nokia AKcesoria , Konta osobiste )