o wszystkim (Reklama: meble indyjskie ,odzyskiwanie danych , klimatyzacja śląsk )
Jak się panu wydaje, po co opowiadał nam o jakimś stateczku, o jego pozycji, o wyimaginowanej łodzi podwodnej i o wszystkim innym? Powiem panu dlaczego. Niczego nie ryzykował. Nikt z nas, według niego, nie będzie mógł powtórzyć tego, co słyszał! Mówiłem z szybkością karabinu maszynowego. Wiedziałem, że muszę wytłumaczyć wszystkim, nim będzie za późno. Ani na chwilę nie spuszczałem wzroku z pistoletu Smallwooda. Ale… Nie ma żadnego ale! przerwałem. Szybko! Smallwood wie, że Hillcrest przybędzie tutaj po południu. Gdyby zastał nas żywych, to natychmiast podalibyśmy mu kierunek, szybkość traktora i ich pozycję. Godzinę później samoloty z lotniskowca zaatakowałyby go na lodowcu. Nas związać? Naturalnie… Najpierw nas zwiążą, a potem zastrzelą po kolei bez żadnych skrupułów. Przekonałem ich. Byłem pewien. Nie widziałem ich twarzy, ale ruch pistoletu Smallwooda mówił wyraźnie, że trafiłem w sedno. Nie doceniłem pana, doktorze Mason odezwał się swoim beznamiętnym głosem. Przyznam, że mało brakowało, a straciłby pan życie. Pięć minut wcześniej czy później, co za różnica? spytałem. Smallwood skinął głową, jakby przyznawał mi rację.

(Reklama: lokaty , Linki sponsorowane , mieszkania Poznań )